donderdag 21 november 2013

Verslag Turkije dag 4


Dinsdag 19 november 2013

Vandaag was een dag met een officieel tintje. 3 bezoeken werden afgelegd. Allereerst zijn we met de bus naar de gouverneur van onderwijs voor het district Antalya gebracht. Daar werden we officieel welkom geheten, kregen we een toespraak werden er de nodige foto's genomen en gingen we naar de tweede locatie: de burgemeester.

 

De burgemeester van Antalya is de jongste burgemeester van Turkije en nauw betrokken bij het onderwijs. Wederom een officieel welkom en een toespraak. En foto's! Bij vertrek kreeg ieder van ons een tasje mee met informatie over de streek en twee potjes jam, traditioneel voor deze streek.

Het derde bezoek en laatste bezoek was iets minder formeel, na een kort toespraakje werd ons een stukje handgeweven tapijt aangeboden.
Bij terugkomst zullen we een hoekje creëren in school waar we dit allemaal kunnen tentoonstellen, want inmiddels raken onze koffers aardig vol met souvenirs, geschenken en informatie van alle landen.

Na het officiële gedeelte hebben we geluncht, samen met de kinderen hebben we Turkse pizza gegeten en heb ik alle verhalen gehoord van wat zij hebben beleefd de laatste dagen, de indrukken die zij hebben opgedaan en vooral mogen genieten van hun enthousiasme!

Torben vertelde me dat zijn gastgezin perfect engels spreekt en in Amerika heeft gewoond, hij kan dus goed met ze praten en heeft het enorm naar zijn zin.
Hij vind de school erg leuk en geniet van alles.

Marieke heeft paardgereden met haar gastgezin. Zij vertelde dat zij en haar Turkse vriendin Sena eerst elkaar alleen maar aanstaarden, maar nu de grootste lol hebben en hele gesprekken voeren.

Femke had een heel gezellig weekend, maar helaas werd Ece ziek, gelukkig begrepen we vanmiddag bij terugkomst dat ze zich alweer beter voelde en ze morgen weer samen naar school konden gaan.

Julia vroeg zich af waarom er overal Turkse vlaggen uit ramen hangen, en zo leerden we dat het waarschijnlijk is omdat iemand daar in het leger was gegaan (vergelijkbaar met het uithangen van onze rugtassen bij examens) 

Kjelt vroeg of hij donderdag, in plaats van een oud stadje te bezoeken, hij niet gewoon de lessen mocht volgen op school. Hij was er zelf erg verbaasd over dat hij voor het eerst naar school wilde gaan ;-)

Britney kreeg een mooi compliment over haar Engels van de Engelse leraar die met ons mee op pad was. En terecht ze weet zich mondeling goed te redden, begrijpt alles, en vertaalt voor klasgenootjes!

Thomas heeft een gezond kleurtje gekregen en de pretlichtjes in zijn ogen vertellen ons genoeg!

Edwin's haar wordt door iedereen bewonderd, rood en krullend wauw! Hij proeft alles wat hij voorgeschoteld krijgt en maakt volop gebruik van de mogelijkheden alles te ervaren.

Kim was heerlijk nuchter...ach de burgemeester is ook maar een man, en oh..ik zie er ook zonder make-up eigenlijk niet eens zo slecht uit;-),

Merel kon ondanks dat ze verkouden was als enige proeven hoe heet die gedroogde peper was als je die op je pizza deed en moest zo hard niezen dat de tranen in haar ogen sprongen...

Slechts een indruk van alles wat ik heb gehoord en heb gezien.
Ik ben heel trots op onze leerlingen, ze hebben zich uitstekend gedragen, waren stil en beleefd wanneer nodig. Zijn sociaal en aardig naar hun gastgezinnen en nieuwe vrienden maar ook naar elkaar. En het is fantastisch te zien hoeveel ze hebben geleerd in deze paar dagen, hoeveel communicatiever zij zijn geworden! Angsten hebben overwonnen op meerdere vlakken en vriendschappen hebben gesloten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten