zaterdag 31 mei 2014

Daily bulletin Italy 28/05


Woensdag 28 mei 2014


Vanochtend zijn we om half 9 weer richting Rome gegaan. Een druk programma wachtte daar op ons. Met heel veel lopen!
Allereerst hebben we het Colosseum gezien. Een groot amfitheater waar de Romeinen vroeger hun spelen hielden.
Vervolgens liepen we verder naar het Forum Romani. Hier waren in de Romeinse tijd de winkeltjes en de markten, verder werd er op de pleinen de festiviteiten gehouden voor speciale feestdagen.
Omdat we met een grote groep waren ( wel meer dan 50 mensen!) hebben we afgesproken dat iedere groep op hun eigen tempo mochten kijken welke bijzondere plekjes zij wilden zien.
Met onze groep zijn we richting het Pantheon vertrokken. Een tempel die vandaag de dag een mausoleum is voor de kunstenaar Rafaël en een aantal koninklijke leden.
Onderweg hebben we een heerlijk Italiaanse ijsje gegeten, dat kan niet ontbreken aan deze reis.
Na het Panthéon startte de zoektocht naar de Spaanse trappen, waar we afgesproken hadden met de hele groep. Hier bevind zich ook het Keats-Shelley house. 2 Beroemde dichters uit Engeland die beiden hebben gewerkt en geleefd hebben in Italië. Keats woonde in het huis die wij bezochten en is hier ook overleden.
Na dit bezoek hebben we ook onze groep gesplitst. Een deel is bij de Spaanse trappen gebleven en hebben daar wat gewinkeld onder de supervisie van onze Italiaanse collega Maddalena. Terwijl Lucy, een andere Italiaanse collega de andere groep nog heeft meegenomen naar de Trevi fontein en la plaza Navona.
Onderweg hebben we nog een beroemd schilderij in een kerk bezocht, Caravaggio van Michelangelo. We waren heel blij met onze persoonlijke gids!
Ons laatste verzamelpunt was op het plein van de mensen ( plaza del Poppolo) en vandaar uit terug naar de bus.
De leerlingen hebben leuke souvenirs weten te bemachtigen voor het thuisfront en ondanks de versleten zolen keerden we voldaan huiswaarts.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten