maandag 28 oktober 2013

Verslag bijeenkomst voor de ouders


Maandag 30 september 2013

De ouders kregen een presentatie waarin uitgelegd werd wat we doen bij de Europaklas dit jaar en uiteraard al informatie met betrekking tot de komende uitwisseling.
Er was ook gelegenheid tot vragen stellen, zowel voor de ouders als de leerlingen.
Hieronder vind u nog even kort de besproken punten en de vragen terug.

  De Europaklas werkt dit jaar aan 3 subthema's die allen uit het gezamenlijk project European graffitti komen. Namelijk kunst (Turkije), sport (Nederland) en litteratuur (Italië)

  De komende weken werken we aan kunst. We discussiëren, maken presentaties, maken een duurzaam kunstwerk, houden een logo wedstrijd en bezoeken een museum.

  In November (17 t/m 22) gaan we op uitwisseling met Turkije.

  In Mei naar Italië, de leerlingen zijn inmiddels al verdeeld over de 2 landen.

  De leerlingen verblijven bij gastgezinnen, 1 op 1, hierdoor leren zij veel over elkaar en beleven ze de cultuur van dichtbij. De gastgezinnen worden uiteraard met zorg uitgekozen door onze collega's aldaar.

  De reis omvat: verzekering, vliegreis, verblijf en logies, excursies en projecten. Hetgeen voor een deel vanuit een Comeniussubsidie wordt gefinancierd.

  Ouders betalen 150,- euro in 2 termijnen

  Leerlingen leggen van te voren al contact met de gastgezinnen en de kinderen aldaar d.m.v.een briefwisseling en e-mail contact.

  Ouders worden geïnformeerd d.m.v. brieven en ook op de site en via de facebookpagina worden zij op de hoogte gehouden. Ook zal er soms een stukje op de schoolsite te vinden zijn.




  Leerlingen zijn overdag tijdens de uitwisseling bezig met de projecten binnenin de school of op excursie, altijd onder begeleiding van de docenten die meegaan op reis. In de avonden zijn zij bij het gastgezin. De docenten zijn wel altijd bereikbaar.

  De leerlingen worden voorzien van een handig boekje met daarin meeneem lijsten, adressen en handige hulpzinnen, alsmede het programma.

  Voor Turkije is een identiteitskaart afdoende, een visa die bij aankomst aangeschaft dient te worden zit al bij de prijs inbegrepen.

  Voor vervoer van en naar Schiphol bent u als ouders zelf verantwoordelijk.
Mits er zaken zijn omtrent medicatie of allergie wensen wij graag op de hoogte gesteld te worden voorafgaand aan de reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten