donderdag 21 november 2013

Verslag Turkije dag 5


Woensdag 20 november

Vanochtend om 9 uur zijn we vertrokken naar de watervallen van Kursunlu. Een mooi park, waar we even konden genieten van de rust en de natuur. Natuurlijk zijn de nodige foto's geschoten.

Ook hebben sommige kinderen een ritje aangedurfd op een kameel. Wat enger is dan je zou denken, want dat opstaan van dat beest gaat met de nodige horten en stoten.

Na het bezoek aan het park hebben we geluncht. Bij een restaurant waar verse forel werd gekweekt (nee, die hoefden we niet zelf te vangen) mochten we deze eten. Voor degene die niet van vis hielden was er kip of kofte (Turkse gehaktballetjes). Vooral van het brood (vers uit de steenoven!) werd gesmuld.

Na de lunch zijn we naar het centrum v d stad gegaan en naar de oude bazaar om te winkelen. De kinderen hebben veel leuke souvenirs kunnen kopen en gingen heel tevreden terug. Jammer genoeg was de tijd heel kort.

Tijdens de laatste 2 dagen hebben de leerlingen ook kennis kunnen maken met enkele docenten van de partnerscholen. De collega's uit Polen hebben lekkere snoepjes uitgedeeld en ook kregen ze allemaal een soort magneetsticker. Alle docenten vinden onze leerlingen aardig en dat zij zich goed gedragen en langzaam aan begonnen ook onze leerlingen met hun te spreken...in de bus hebben we allemaal een liedje ten gehore gebracht, uiteraard mocht zie ginds komt de stoomboot niet aan het repertoire ontbreken.

Bij terugkomst stonden de gastouders en kinderen te wachten om ze weer mee te nemen. En het is dan schitterend om te zien dat ze elkaar omhelzen en op de schouders slaan...de basis voor vriendschappen is ontstaan.

Nadat alle leerlingen waren opgehaald hebben wij een korte evaluatie gehouden over ons verblijf tot nu toe. Ook de docenten hebben zo hun leerdoelen ;-)
Niet alleen zijn we hier op de basis te leggen voor nieuwe vriendschappen, maar ook om te leren van elkaars culturele verschillen en overeenkomsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten