zaterdag 31 mei 2014

Daily bulletin Italy 29/05


Donderdag 29 mei 2014


Vanochtend hebben de leerlingen lessen bijgewoond terwijl de docenten een bezoek brachten aan de basisschool en ook bij een aantal leerlingen in de les hebben meegekeken.
Het is leuk te zien dat veel dingen hetzelfde zijn, maar ook zo verschillend. Zo gaan (verstandelijk en lichamelijk!) gehandicapte kinderen ook gewoon naar de reguliere school in Italië. Zij hebben wel een begeleider maar volgen dus gewoon de lessen.

Net even voor de middag zijn we naar basisschool in Laghetto gegaan. Hier werken 2 van de Italiaanse collega's. Zij hadden houten letters voorbereid voor elk land. Op deze letters hebben de leerlingen een aantal gezegdes geschreven en mooi versierd. Alle letters samen vormden het woord Europa.

Ieder land schreef in zijn eigen taal en in het engels de gezegdes op die zij in hun land het meest gebruiken.
Het was een drukte van jewelste in de hal, maar ook erg gezellig en creatief!
Na het gezamenlijk werken aan het project voor literatuur, hebben we ook nog gewerkt aan het andere gezamenlijke project. Namelijk sport en spel.
Het gastland Italië had uit verschillende landen spellen en sporten voorbereid voor alle kinderen.
Ook werd de tarantella gedanst, een Engelse dans en een Turkse dans.
De dag werd afgesloten met het uitdelen van de certificaten en een barbecue georganiseerd door alle gastouders.
Morgenochtend gaat onze wekker vroeg...om 6 uur beginnen we aan onze terugreis...vol met verhalen, rijk aan ervaringen en mooie herinneringen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten